Élections communales 2012      FR   NL

(41 jaar) Als uittredend gemeenteraadslid heeft zij het dossier van de capaciteit van de Nederlandstalige en Franstalige kleuter- en lagere scholen op de agenda van de gemeente gezet. Zij heeft eveneens de grondregie en het beleid van duurzame ontwikkeling gevolgd. In de toekomst moet de gemeente een betere plaats van participatie en transparantie van de besluitneming worden, gesteund op een competente en professionele administratie.

Contact: nathalie.espeel@gmx.net

30 – Nathalie Espeel

(41 ans) Conseillère communale sortante, elle a mis le dossier de la capacité des écoles maternelles et primaires néerlandophones et francophones à l’agenda de la commune. Elle a également suivi les dossiers de la régie foncière et la politique de développement durable. Dans le futur, pour Nathalie, la commune doit devenir un meilleur lieu de participation et de transparence dans la prise des décisions soutenu par une administration compétente et professionnelle.

SINDS WANNEER WOON JE IN SINT-GILLIS, EN OM WELKE REDEN(EN) HEB JE DEZE GEMEENTE GEKOZEN ?

Ik ben in 1998 toegekomen in Brussel en woonde eerst een tijdje in de Matongé. In 2000 ben ik dan naar Sint-Gillis verhuisd en heb er nooit spijt van gekregen! Net als de Matongé hou ik in Sint-Gillis van het borrelende straatleven. Als voetganger, iemand die graag winkelt en terrasjes doet, is Sint-Gillis ideaal, alles is er echt wel op mensenmaat.

VERTEL ONS VAN JE WIJK : WAT WAARDEER JE, WAT ZOU MOETEN VERANDEREN/VERBETEREN ?

Mijn wijk is heel gemengd qua afkomst en leeftijd. Er zijn nog enkele buurtcafés in mijn straat en de kinderen spelen er ook. Voor mij moet er niet meteen iets veranderen of verbeteren behalve dan soms het afval dat er rondslingert. Ik vermoed dat er heel wat arme gezinnen wonen in mijn wijk, maar ik kan het toch niet echt zien of beweren dat het de laatste jaren erger geworden zou zijn. Misschien is Sint-Gillis al te duur geworden voor de armsten?

WAAROM BEN JE KANDIDAAT OP DE LIJST ECOLO-GROEN ?

Ik was OCMW-raadslid tussen 2001 en 2007 en ben gemeenteraadslid sinds 2006. Ik sta deze keer vooral op de lijst om mijn partijen Groen en Ecolo te steunen. Ik had graag dat er minstens één Nederlandstalige van onze lijst verkozen zou worden. Dus ik pleit vooral voor een voorkeurstem voor Klaas Lagrou (plaats 5) en/of Eva Lauwers (plaats 10). Uiteraard zijn alle kandidaten op onze lijst heel valabel, ik vind het echt een fijne lijst met geëngageerde mensen die Sint-Gillis willen doen bloeien.
Ik denk dat Sint-Gillis een duurzamere gemeente kan worden voor iedereen en dat Ecolo-Groen hiertoe een heel belangrijke bijdrage al heeft geleverd door te zwepen vanuit de oppositie en nog kan leveren in de toekomst. Uiteraard zouden we sterker zijn indien we vanuit de meerderheid zelf bevoegdheden zouden kunnen uitoefenen.

MORGEN WORDT JE BURGEMEESTER : WAT IS JE EERSTE BESLISSING?

Mijn eerste beslissing zou zijn om een Nederlandstalige naast een Franstalige gemeenteschool op te richten. We hebben nog steeds rond 700 plaatsen te kort in het kleuter- en lager onderwijs tegen 2015. Daarnaast zou ik samen met de OCMW-raadsvoorzitter ervoor zorgen dat het rusthuis zo snel mogelijk volgens de geldende normen vernieuwd wordt en er minstens een dagcentrum voor senioren komt in de gemeente. En dan moeten er nog talrijke kinderdagverblijven bijkomen … vandaag zijn er maar plaatsen voor ongeveer 30% van de kindjes van die leeftijd in Sint-Gillis.

IN SINT-GILLIS KOM IK JE TEGEN…

Mij zie je maandagavond op de markt van het Van Meenenplein, meestal woensdag in het gemeentelijk zwembad Victor Boin, en bij redelijk mooi weer op terrasjes hier en daar en natuurlijk ook in mijn straat. En tussendoor loop ik natuurlijk overal een beetje rond.

HOE KAN IK JE CONTACTEREN?

Mij bereik je best per e-mail : nathalie.espeel@gmx.net

 

Retournez à la page précédente