Op zondag 14 oktober gaan de Sint-Gillenaren naar de stembus om de leden van de gemeenteraad te kiezen. Niet veel later zal er een meerderheid gevormd worden dewelke het College van Burgemeester en Schepenen zal aanduiden dat onze gemeente zal besturen voor de komende 6 jaar.

Indien de Sint-Gillenaren er voor kiezen om Ecolo-Groen en de Lijst van de Burgemeester (PS) als de eerste twee politieke families naar voor te schuiven, dan zullen wij gevolg geven aan dat democratisch en politiek signaal. We zullen dan oproepen om de onderhandelingen te openen tussen onze beide formaties met het oog op het vormen van een progressieve meerderheid.

Voor Ecolo-Groen is een progressieve meerderheid een duidelijk alternatief voor de huidige socialistisch-liberale coalitie die al aan de macht is sinds de 2de Wereldoorlog. Zo’n progressief alternatief is een nooit eerder geziene opportuniteit om van Sint-Gillis een groene, sociale en gastvrije model gemeente te maken.

Elke stem die wordt uitgebracht voor Ecolo-Groen zal bijdragen tot een nieuwe progressieve wind in Sint-Gillis met als voornaamste doelstellingen zachte mobiliteit, betaalbare huisvesting en goed bestuur.
Laten we vanaf zondag samen een nieuw politieke bladzijde schrijven voor de Sint-Gillenaren, met een nieuwe politieke cultuur, een sterk beleid en nieuwe gezichten.

Share This